Volgende bericht»

Blog #2 zomerwoontrend 2021

Deel dit bericht op

Nazomer & plannen maken

Lekker uitgerust deze zomer en boordevol frisse ideeën het nieuwe (school)jaar in? Tijdens de zomerbreak staan velen even stil bij de grote thema’s van het leven. Het idee om te gaan verhuizen (of verbouwen) ontstaat in veel gevallen in de zomer. In deze blog geef ik je tips over hét populaire alternatief: het reorganiseren van je woning. 

Reorganiseren?

Met reorganiseren ga je je huidige woonruimte optimaliseren door het zo efficiënt mogelijk inrichten van de bestaande vierkante en kubieke meters. Met als primair doel meer ruimte te krijgen. De wens om groter te wonen ligt namelijk vaak aan het idee om te gaan verhuizen ten grondslag. Doordat je meer overzicht creëert, flowt je huis beter en krijg je automatisch meer rust.

 

Wanneer je een gebrek aan ruimte ervaart in je huidige huis, volg dan deze tips voor het reorganiseren van je woning. Wie weet is de oplossing naar meer ruimte dichterbij dan je denkt!

Stap 1 Check je huis alsof je er voor de eerste keer binnenstapt

Loop van boven naar beneden door je huis en bekijk iedere kamer nauwkeurig. Observeer de ruimte, de meubels en de kleinere spullen. Wat valt je op? Maak notities of foto’s. Door de kamers vanuit de deuropening te fotograferen is het eenvoudiger om de probleempunten op te sporen.

Stap 2 Beoordeel aan de hand van de notities of foto's per ruimte of er verbeterpunten zijn

Is de vloer vrij van spullen? Is er voldoende loopruimte? Benut je de hoogte goed? Passen de spullen bij het “thema” van de betreffende kamer of horen de spullen bij een andere categorie? Is de ruimte logisch ingedeeld?

Stap 3 Actie!

Items die uit de kasten puilen, over de vloer slingeren of spullen die niet in die kamer thuishoren en andere rommeltjes verzamel je. 

Stap 4 Sorteer de items waar nu geen vaste plek of te weinig ruimte voor is

Bewaren in dezelfde kamer, bewaren & opbergen in een andere kamer, weggeven of weggooien? Het gaat niet om het weggooien, maar het georganiseerd opbergen van je items.  

Stap 5 Integreer de gesorteerde spullen in de daarvoor bestemde kamer

Lukt dit niet vanwege de hoeveelheid spullen versus de opbergruimte in je meubels? Begin dan opnieuw bij de vragen van stap 2 – 5 maar lees nu meubel waar kamer staat. 

Stap voor stap

Met dit actieplan heb je hopelijk wat handvaten om een begin te maken. Ga stap voor stap te werk en betrek alle gezinsleden. Kom je na deze eerste organiseeractie nog ruimte tekort? Dan kan het zijn dat je moeite hebt met het objectief bekijken van de situatie. Misschien heb je last van keuzestress?

Als expert op het gebied van wonen en organiseren geef ik je regelmatig tips & tricks. Organiseren kun je leren! Stay tuned! 

Deel dit bericht op
Volgende bericht»

© SandraVeldhuizen.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring